Om det å bare nyte

Det er mange ting mennesker er gode på, men det å ta det helt med ro, sette seg ned og ta en pause mens livet passerer stille forbi en liten stund, det er det ikke mange som mestrer. Alle trenger et avbrekk fra livets strabaser, og om det tas i ensomhet, sammen med en eller flere gode venner eller et familiemedlem, spiller mindre rolle.

Det er en tid for alt

Det er ingen hemmelighet at tilværelsen kan være tøff noen ganger, og det kan være godt å trykke på nødstoppen og finne seg et stille hjørne hvor pusten kan komme tilbake til normalen. Fristedet, det hellige stedet kreftene kan hentes fram igjen, kan være så mangt. Om det er yogastudioet, en fjelltopp i Jotunheimen eller en kaffebar på Bjerke spiller mindre rolle, men det er viktig å ta vare på.

Et bysentrum kan være travelt og masete, men hver enkelt kan finne sitt rolige sted midt i vrimmelen, så lenge følelsen er riktig. Midt i byen, på det faste bordet ved vinduet i den lokale kaffebaren, kan for noen være det eneste stedet man virkelig kan få være alene og i fred. Med boken, et sladderblad eller en mobiltelefon med nett, forsvinner sinnet inn i en verden hvor ting er akkurat som det skal være, i det minste for en stakket stund.

Det er den tiden man kan gjøre akkurat som man vil. Det er ingen som skal fortelle hva som skjedde med naboen eller arbeidskollegaen, fortelle om planene med svigerfamilien til helgen. Det er kun egentid som tilbringes i godt selskap med seg selv, og det er ingen som forstyrrer mens de oppdaterte oddsene på unibetmobile.com/no/unibet-casino-app/ sjekkes eller de siste nyhetene om favorittserien fortæres.

Verdens viktigste der og da

Kafélivet har for veldig mange blitt en viktig del av tilværelsen, om det er for å være sosial, følge med på trender eller bare ta seg en kopp kaffe for å slappe av og få seg en matbit. Kaffebarene har blitt en plass hvor de viktigste oppgavene fra jobben kan gjøres i fred fra stressede kollegaer, eller for å rett og slett komme seg bort fra jobbens mas og evige kjør. Det er en plass for alt som måtte passe akkurat den som setter seg ned i stolen eller sofaen der og da.

Den sosiale møteplassen, kanskje hovedsakelig for den litt yngre delen av de voksne, yrer ofte av liv hele året, og er åsted for mange viktige og uviktige samtaler om alt mellom himmel og jord. Det løses nok mange verdensproblemer daglig over små bord med små, stilfulle kopper varm, gylden drikke og et smakfullt og trendy smørbrød. Forhold har startet og blitt avsluttet, nye og gamle vennskap har blitt til livslange forhold med mange gode minner og opplevelser i fortid og fremtid.

Det er mye fint som kan sies om disse moderne, hippe møteplassene kaffebarene er, men sannheten er at det fantes sosiale møteplasser som serverte kaffe og smørbrød lenge før fenomenet med trendy og moteriktig kaffe dukke opp. En av de største påvirkerne til utviklingen av kaffebarene slik vi kjenner de i dag er kanskje 90-tallsserien Friends og den lett gjenkjennelige kaféen Central Perk. Ukentlig fikk seere over hele verden se hvor koselig og sosialt det kunne være i en kafé med egen sofagruppe og spennende variasjon i kaffeutvalget, så det er kanskje enda en ting vi skal takke gjengen fra New York for?

Nyt kaffen og tenk litt på det litt!