Om bloggen

De aller fleste voksne mennesker har et forhold til den sorte drikken. Om det er for å våkne om morgenen, dele sladder med arbeidskollegaer i pausene eller løse verdensproblemer med venner på kaféen etter jobb og studier så er kaffen en trofast kompanjong.

Hva var vel livet uten deg?

Det er for veldig mange umulig å forestille seg hvordan livet ville vært uten den «livsnødvendige» koppen med kaffe. Det drikkes mellom 4,5 og 5 milliarder kopper kaffe bare i Norge hvert eneste år og noe ville nok vært annerledes om noe annet skulle tatt dets plass. På denne bloggen vil vi ta for oss noen av elementene som gjør kaffen så viktig og kjær for 9 av 10 nordmenn over 18 år. Vi elsker å drikke den, men hva er det som gjør den så spesiell?

Det er nok like mange svar på det spørsmålet som det er kaffedrikkere, og det er opp til hver enkelt å få bestemme hvorfor akkurat den koppen er dagens høydepunkt. Den enkle, svarte kaffen er fortsatt den mest populær, og de vanligste stedene å drikke den er fortsatt hjemme eller på jobb. Men, trender, nyheter og inspirasjon fra alle verdens hjørner endrer til stadighet hvordan vi forholder oss til kaffen ute blant venner og kjente. Der er den svarte traktekaffen for lengst byttet ut med cappuccino, espresso eller en mocca macciato.

Samlingsplassen

Kaféer og kaffebarer en blitt viktige samlingsplasser for likesinnede grupper, hvor det mange steder spilles musikk som reflekterer stedets atmosfære. Maten som serveres er gjerne like trendy og spenstige på navn som kaffen som serveres, og tiden blir brukt til arbeid, studier, meditasjon eller sladder. Lunsjkaféen i den lille sidegaten få vet om blir et pilgrimsmål for de som har oppdaget det og holder stedet i live. Eieren av slike steder får ofte et veldig nært forhold til gjestene og stedet får en veldig spesiell atmosfære.

Det er mye godt som kan skrives om kaffebarer, kaféer, kaffe og dens tilhengere. For mange er en kaffebar et fullgodt alternativ til en dyrere restaurant, hvor stemningen er løsere og menyen treffer bedre. Utvalget er nok ofte mindre på en kaffebar, men de er gode på trender og flinke til å snu seg med vinden og alltid være aktuelle.

På denne bloggen vil vi prøve å være like aktuelle og fortelle om ekte kaffeglede og hvor godt et besøk på en av kaffebarene i nærområdet kan være for sjel og sinn.